sâmbătă, 15 mai 2010

Curs de babywearing in Oradea

In timp ce va astept sa va inscrieti la concurs, m-am gandit sa impartasesc cu voi o experienta nemaipomenita de care am avut parte saptamana trecuta.
Vinerea trecuta, la invitatia prietenei mele, care conduce grupul La Leche din Oradea, am pornit la drum cu toata familia, sa ne intalnim cu niste mamici doritoare sa invete legarea corecta a wrapului. Am fost foarte bucuroasa, ca s-a organizat aceasta intalnire, si ca exista nu doar cateva mamici, dar un grup intreg care se intereseaza de purtarea copiilor.
Organizatoarea s-a temut ca vor fi prea putine mamici la fata locului, dar nu a fost asa. La ora stabilita familiile au inceput sa soseasca, si repede s-a umplut sala de mamici, tatici, bebelusi si wrapuri.

Cam asa:


Inainte sa invatam modalitati de legare, am discutat putin despre beneficiile purtarii bebelusilor. Din discutie am aflat, ca intre cei prezenti sunt mai multe mamici, care stiu deja cat de benefic este purtarea bebelusilor, atat pentru cei mici cat si pentru parinti. Am vorbit si despre importanta pozitionarii corecte in wrap, despre alegerea mijlocului de purtare potrivit, si despre regulile de siguranta de care este bine sa tinem cont in timpul purtarii bebelusului.


Dupa acest "warm-up", am trecul la imblanzirea wrapului. Cei fara experienta in legatul wrapului, au invatat Front Wrap si Pocket Cross Carry, care sunt modalitati de legare ideale pentru a purta noii nascuti si bebelusii mici in fata.


La intalnire au venit si multe mamici care si-au purtat bebelusii in fata, dar acestia au crescut si au devenit prea grei pentru a fi purtati in fata. Lor le-am aratat legaturi in spate, precum Back Wrap Cross Carry si rucksack.





Ne-am inteles, ca modalitatile de legare in spate sunt mai grele de invatat, dar cu putina rabdare si exersare se pot invata bine. Merita tot efortul sa invatam purtarea in spate, pentru ca prelungeste considerabil perioada de purtare, este mai comnfortabila ca purtarea pe sold, si mai sanatoasa, fiindca greutatea se distribuie pe ambii umeri, si da o incredibila libertate.

Cei care s-au plictisit de curs, si-au gasit alta distractie


Cursul s-a desfasurat intr-o atmosfera familiala, relaxata. A fost o experienta nemaipomenita, de care as dori sa mai am parte.
Ne-am despartit in speranta revederii in cateva luni.

5 comentarii:

  1. Super! Felicitări!

    Transmite-i salutări Annei de la mine şi vă urez cât mai multe întâlniri cu LLL şi cel puţin la fel de multe cu mămici purtătoare :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Reka, felicitari pentru ceea ce faci!

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte tare inventia asta :).

    La cat mai multe intalniri cu cat mai multe mamici, tatici si pitici!

    RăspundețiȘtergere