vineri, 13 august 2010

Saptamana Internationala Babywearing si in 2010


Saptamana Internationala Babywearing (International Babywearing Week) se va organiza si anul aceasta in multe locatii pe plan mondial, intre 6-12 octombrie. Motto-ul acestui an este Safe Babywearing, adica purtarea bebelusilor in siguranta. Scopul Saptamanii Internationale dedicate purtarii bebelusilor este de a sarbatori babywearing-ul si de a atrage atentia oamenilor asupra acestei posibilitati minunate de a ne creste copii aproape de noi, oferindu-le siguranta si contactul strans de care au atat de multa nevoie.

International Babywearing Week s-a sarbatorit si anul trecut in Romania. Diferite evenimente s-au organizat in mai multe orase ale tarii: Satu Mare, Oradea, Cluj Napoca, Targu Mures, Miercurea Ciuc, Sfantu Gheorghe, Bucuresti. La aceste evenimente multi parinti si parinti in devenire au primit informatii despre purtarea bebelusilor, au putut incerca mijloace de purtare si au avut oportunitatea de a participa la alte programe interesante- discutii despre alaptare, scutece refolosibile etc.

Dragi mamici! Haideti sa sarbatorim impreuna si anul aceasta! Ce bine ar fi, daca am reusi sa sarbatorim in si mai multe locatii anul aceasta, si sa atragem atentia a cator mai multi parinti asupra beneficiilor purtarii bebelusilor. Dupa informatiile mele, se vor organiza evenimente in Satu Mare, Oradea, Targu Mures, Miercurea Ciuc, Cluj Napoca, Bucuresti, Sfantu Gheorghe, dar stiu ca sunt mai multe mamici purtatoare si in alte orase ale tarii- de ex. Timisoara, Ploiesti, Brasov. Ce bine ar fi, daca si ele s-ar uni si ar reusi sa organizeze cate un eveniment in cinstea Saptamanii Internationale Babywearing.
Cred ca mamicii au nevoie sa auda despre purtarea copiilor in mijloace de purtare care asigura o pozitie sanatoasa pentru bebelusi si care sunt confortabile si pentru bebelus, dar si pentru persoana purtatoare (fata de marsupiile clasice, majoritatea carora nu asigura o asemenea pozitie sanatoasa pentru bebelusi si care nu distribuie bine greutatea bebelusului, putand cauza dureri de spate persoanei purtatoare), despre folosirea corecta si sigura a acestor mijloace de purtare. Saptamana Internationala Babywearing este o oportunitate buna, de a raspandi aceste informatii la cat mai multe persoane. Haideti sa profitam de ea!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu