luni, 31 ianuarie 2011

Babywearing FAQ...



...adica intrebari frecvente legate de purtarea bebelusilor (in wrap)

Pot sa port un nou nascut in pozitie verticala in wrap?
Da, daca bebelusul este legat strans in wrap. In acest fel, wrapul sustine spatele bebelusului bine si sigur. Wrapul trebuie legat in asa fel incat sa sustina bine si capul bebelusului.

Cand pot sa incep sa-mi port bebelusul?

Cand va simtiti de ajuns de bine dupa nastere, puteti incepe sa va purtati bebelusul. Metoda de legare a wrapului pe care-l folositi trebuie sa sustina spatele si capul bebelusul bine.

Poate dauna purtarea bebelusului perineului in primele trei luni dupa nastere?
Nu. Daca alegeti o metoda de legare a wrapului corecta, poate ajuta si postura dumneavoastra.

Poate bebelusul sa respire bine in wrap?
Da. Bebelusii purtati au la fel de mult oxigen in sange ca si cei care nu sunt purtati. Trebuie insa sa aveti grija ca caile respiratorii sa nu fie obturate. Pentru detalii legate de siguranta purtarii bebelusului in wrap si alte mijloace de purtare, cititi articolele Purtarea copiilor is siguranta si Pozitionarea corecta...

Cate ore pe zi pot sa-mi port bebelusul in wrap?
Wrapul poate fi folosit cat le place mamei sau tatei si bebelusului. Bebelusul va da semne clare cand s-a saturat de contactul apropiat cu parintii. Timpul petrecut in wrap poate varia in fiecare zi. Sunt perioade, cand bebelusul vrea sa fie purtat mai mult, si sunt perioade cand nu vrea sa fie purtat aproape de loc.

Imi rasfat copilul daca-l port mult?

Nu. Daca satisfaceti nevoia bebelusului pentru contactul fizic si confort, ii claditi forta pentru viitor!

Cum se cunoaste un wrap bun?
Pe scurt, wrapul bun trebuie sa aiba urmatoarele caracteristici:
-o technica de tesut care asigura o elasticitate pe diagonala (de preferabil legatura tip diagonal)
-margini cu tiv dublu
-confectionat din bumbac si vopsele fara substante daunatoare
-mijloc semnalizat si margini de culoare diferita

Cat de lung trebuie sa fie wrapul?
In cele mai multe cazuri este de ajuns sa folositi un wrap de 4,1-4,6 metri. Pentru wrap cross carry puteti avea nevoie de o lungime mai mare, un wrap de 5,2 m. In fiecare caz, numarul de confectie al persoanei purtatoare joaca un rol important in alegerea wrapului potrivit.
In general, un wrap de 4,6 m este de ajuns pentru toate metodele de legat pentru persoanele cu marimea de confectie pana la 42-44 (EU).

Ce haine trebuie sa poarte bebelusul purtat in wrap?

Un bebelus mic poate fi purtat cu usurinta sub jacheta persoanei purtatoare, si corpul mamei sau al tatei o va mentine la o temperatura ideala. Astfel poate fi purtat in hainele pe care le poarta in casa. Bebelusul trebuie sa poarte ciorapi pantaloni sau ciorapi calde, eventual un jambier, si un sal mic in jurul gatului. Cand bebelusul este purtat peste jacheta persoanei purtatoare, sau cand purtati un copil mai mare in spate, trebuie sa le imbracati in haine calduroase sa le protejati de frig. Vara este important sa le protejati de soare. Pentru aceasta puteti folosi haine subtiri din bumbac, care acopera tot corpul si o palarie de soare.

sursa: www.storchenwiege.de

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu