sâmbătă, 16 aprilie 2011

Purtarea copiilor in spate - 2

Dupa cum v-am promis, azi voi continua seria articolelor despre purtarea in spate. Azi va propun cateva legaturi in spate pe care le folosesc in mod regulat si pe care le recomand si voua.

Rucksack carry (legatura rucsac)

Dificultate: o legatura usor de invatat
Lungime wrap: 3,6m pentru persoane de talie medie (daca aveti un wrap mai lung, infasurati restul de material in jurul taliei)

Asa se leaga:
Dupa ce va puneti bebelusul in spate cu una dintre metodele prezentate in articolul anterior prindeti un capat al wrapului intre genunchi, si intre timp strangeti bine celalalt capat. A strange wrapul nu inseamna sa trageti de wrap o data si gata, ci inseamna sa-l strangeti bine putin cu putin pe toata latimea ei (vedeti inregistrarea de mai jos sa vedeti despre ce vorbesc). Dupa se ati terminat cu un capat, il fixati intre genunchi, si strangeti celalalt capat. Dupa ce ambele sunt stranse bine, le conduceti in spate, peste un picior si sub celalalt picior, facand un cruce sub fundul bebelusului. Aveti grija ca picioarele bebelusului sa fie bine pozitionate (cracanate), si sa fie de ajuns material sub fund. Aduceti ambele capete in fata si legati un nod dublu. Gata.
Aici puteti vedea un video excelent cu aceasta legatura.

Double hammock (chunei back carry)- legatura mea favorita

Dificultate: medie. necesita putina exersare
Lungime wrap: 4,6 m pentru persoane de talie medie
Il recomand si pentru purtarea bebelusilor mai grei, deoarece distribuie greutatea foarte bine.

Instructiuni aici. si aici.

Succes! Saptamana viitoare voi prezenta si alte legaturi. Nu este important sa le invatati pe toate, numai sa experimentati pana gasiti una care va place si pe care-l puteti folosi cand e nevoie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu