joi, 22 septembrie 2011

Spalarea scutecelor lavabile....



...metoda mamicii ocupate cu doi copii..

Mai demult am publicat aici pe blog un articol despre depozitarea si spălarea scutecelor lavabile. De atunci a trecut ceva timp, şi mi-am schimbat putin metoda de depozitare şi spălare, aşa că m-am gândit să împărtăşesc cu voi metoda mea nouă de întreţinere a scutecelor, care s-a dovedit eficientă şi consumă mai puţin timp.

Majoritatea scutecelor folosite de mine pentru timpul zilei sunt scutece cu buzunar- Wonderoos PUL si Minky, Bumgenius One Size Pocket, Happy Heinys, Pop-in, şi pentru timpul nopţii Little Lamb cu absorbant de noapte Pop-in, cu chiloţel Woollywraps, Bummis sau Flip. Pentru noapte folosesc şi un liner stay dry Imse Vimse. Nu folosesc hârtie de protecţie scutec deloc de când am început diversificarea cu bebe nr.2.

Depozitare: Iau scutecul murdărit de pe bebe. Dacă este doar umed, îl pun direct în găleata. Dacă scutecele s-au murdărit, arunc conţinutul solid în toaletă, scot absorbantele din scutecul cu buzunar, şi clătesc bine tot scutecul la chiuvetă, după aceea îl pun în găleata. Câteodată pun şi câteva picături de ulei esenţial de arbore de ceai (are efect dezinfectant) sau rozmarin (îmi place mult mirosul).

Spălare
După ce se strâng circa 10-12 scutece le pun în maşina de spălat. Am observat, că dacă spăl foarte multe scutece de o dată, acest lucru însemnând şi că le ţin în găleată timp mai îndelungat, tind să aibă un miros uşor de urină şi după spălare. Dar când nu îndop maşina de spălat, scutecele se spală mai bine. Pentru spălare folosesc 30-40 ml de detergent ecologic pentru rufe, 1 lingurită de dezinfectant pentru scutece MioFresh. Pun maşina de spălat la 60 de grade, căteodata la numai 40. Dacă nu uit, pun şi căteva picături de ulei de arbore de ceai în sertarul balsamului de rufe. Scutecele astfel spălate ies din maşina de spălat curate, fără miros şi fără pete.

Orice detergent aţi folosi, este important ca aceasta să nu conţină mai mult de 5 la sută de săpun. De aceea este bine să citiţi bine etichetele detergenţilor- faptul că sunt ecologici nu înseamnă neapărat ca sunt corespunzătoare pentru spălarea scutecelor. Spun acest lucru din experienţă- am spălat scutecele de câteva ori cu un detergent ecologic cu prea mult săpun, şi porii scutecelor s-au astupat, şhttp://www.blogger.com/img/blank.gifi astfel au pierdut mult din capacitatea de absorbţie. A trebuit să le spăl de mai multe ori folosind un alt detergent până s-a rezolvat problema.
http://www.blogger.com/img/blank.gif
Later update: cei de la Bummis au publicat un articol interesant despre spalarea scutecelor, pe care vi-l recomand sa cititi, si de asemenea lista detergentilor agreate de ei pentru spalarea scutecelor lavabile. Din pacate detergentii de rufe Ecos cu balsam pe baza de soya (asa sunt Ecos cu lavanda, Ecos cu lacramioare si magnolie), si nici detergentul de rufe Ecos pentru bebelusi. Asa ca ramane sa spalam scutecele cu un alt detergent: de exemplu cu Mio Care pentru spalarea scutecelor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu